Op vrijdag 24 maart 2023 gaat de voorstelling We zijn hier voor Robbie, onder regie van Peter Adriaanse, in première bij de Zeeuwse Komedie. We zijn hier voor Robbie is het nieuwste tragikomisch toneelstuk van Maria Goos.

Alle acht voorstellingen in de film/theaterzaal van Scheldehof in Vlissingen (ingang via de zij-ingang onder de loopbrug).

Maria Goos laat het publiek in de Nederlandse theaters genieten van het hilarische en hartverscheurende We zijn hier voor Robbie. Haar nieuwste tragikomisch toneelstuk over een mislukt familiediner.

Een herkenbaar familieverhaal vol scherpe humor en emotionele confrontaties.

In het pas gerenoveerde ouderlijk huis komt een Haagsche familie samen om Robbie te herdenken. Het beladen familiediner loopt echter uit op een fiasco. De cateraar laat het afweten, de parketlak is niet uitgehard en het stucwerk is nog nat. Nieuwe liefdes worden voorgesteld, maar oude scheidingsperikelen zijn nog duidelijk voelbaar. Voor de ogen van een nieuwe gast aan tafel ontvouwt zich een pijnlijk demasqué. En tot overmaat van ramp stort ook nog de chic gedekte tafel in.

Op de keukenvloer, tussen de scherven, evalueren de personages hun levens.

En hoe belangrijk is het ‘paard’ eigenlijk?

Spelers: Tom Roovers, Anneke van Jaarsveld, Gerda Verhoeff, Jeffrey Limburg,

Cherin Riemeijer, Nanou Warman, Ayesta de Pagter, Petula de Smit

Tekst: Maria Goos                             Regie: Peter Adriaanse

Techniek: Dominique Duijndam

Decor en faciliteiten: team productie

Pers/poster/flyer: team PR

Foto:  Paul Riemeijer