Naast onze jubileumvoorstelling Twee spelen we nog enkele kleine voorstellingen.

3 monologen

Theater De Verdieping brengt op 14 oktober drie boeiende monologen. In ‘De Maagd’ wordt het relaas verteld van Nederlands soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog. In ‘De Schelp’ brengt schrijftster Betje Wolff een bezoek aan haar geboortestad Vlissingen. De Fles’: Een vrouw van middelbare leeftijd over haar voornemen om met drinken te stoppen.

Theater De Verdieping, Jannewekken 19A, 4301 HH Zierikzee. Tickets via www.theatergroepzierik.nl.

De Schelp

Op woensdag 7 november speelt Annet Minderhout de korte voorstelling De Schelp, over Betje Wolff-Becker, bij de presentatie van het boek ‘Lieve eige Coosje’  . Het boek, over de Vlissingse Coosje Busken,  is geschreven door Marcel van den Driest. Hij presenteert het boek die dag in het gemeentearchief van Vlissingen.

Op 21 november is er in het auditorium in De Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg een drieluik over het leven van Betje Wolff. Na een korte introductie en een documentaire is het de beurt aan Annet Minderhout om de monoloog ‘De Schelp’ te spelen. De aanvang is om 20:30, toegang is gratis maar graag reserveren via info@kzgw.nl

Laatste kaart.

Op donderdag 15 november 2018 organiseert de Zeeuwse werkgroep (echt)scheiding vanuit de Transformatiekamer Jeugd het symposium ‘scheiden zonder schade in Zeeland’ in De Stenge Heinkenszand.

Zo’n 16.000 kinderen ondervinden ernstige last van de scheiding van hun ouders. Ze hebben moeite op school, emotionele stress, vertonen meer crimineel gedrag en krijgen vaker problemen in toekomstige relaties. Het is een opdracht voor ons allen om bij een scheiding meer oog te hebben voor het kind.

Tabitha Govaerts en Jo Ubags van De Zeeuwse Komedie spelen op dit symposium een korte voorstelling, getiteld: Laatste kaart.