In 2009 schreef Magne van den Berg “De binnenkomst of je gaat tenslotte weer naar huis”.

Een vrouw in het nieuwe huis van een man. Een jaar na een verbroken relatie ontmoeten ze elkaar weer.  Hun samenzijn lijkt een doodeenvoudige zaak, maar achter de simpele woorden schuilen tranen. De tekst toont micro-precies en fijnzinnig het parcours van verhalen en emoties dat  ex-partners afleggen tijdens het drinken van thee uit mooie kopjes.

Op het eenakterfestival 2018 speelt de Zeeuwse Komedie deze korte voorstelling. Simone Kroeze  en Ron van der Schelde spelen respectievelijk de vrouw en de man. De regie is in handen van Marieke  Meijer.

Over “De binnenkomst of je gaat tenslotte weer naar huis” zegt de regisseur zelf: “Dit stuk spreekt mij erg aan, omdat de woorden en zinnen nietszeggend lijken, maar er achter deze eenvoudige tekst een heel verhaal zit. De man en de vrouw hebben nogal wat meegemaakt met elkaar. In dit stuk beleef en ervaar je hoe ze al hortend, stotend en om elkaar heen draaiend tot een gesprek komen. De spanning bouwt zich op. Hoe gaan ze verder? Blijft ze … of gaat ze tenslotte weer naar huis?