Als in mei 1940 de Nederland is gecapituleerd, zijn de oorlogshandelingen hier te lande voorbij. De bezetter zet alles op alles om het Nederlandse bedrijfsleven zo snel als mogelijk in te zetten voor haar oorlogvoering.

De Duitsers hebben interessante opdrachten, voor nagenoeg alle grote  bedrijven. Er is ook werk voor de Koninklijke Maatschappij De Schelde te Vlissingen. Dus brood op de plank voor Vlissingen, Souburg en nog voor vele andere gezinnen op het eiland Walcheren.

Directeur Arie Smit is al naar Londen gevlucht. De twee onderdirecteuren Wesseling en Van Tijen moeten de beslissingen nemen.

Weigeren of meewerken ? En als er gewerkt wordt in opdracht van de Duitsers, is dat dan collaboratie ?   Heulen met de vijand ? 

Eén der directeuren spreekt.

Op 4 mei 2018, na de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam van 20:00 uur, worden overal in het land activiteiten ontplooid, onder de noemer ‘Theater na De Dam’.

In Zeeland is het filmhuis/theater FiZi in Zierikzee uitgenodigd om dit te organiseren. De Zeeuwse Komedie is gevraagd in dat kader Het Verweer te spelen.

In de eerste twee weken van mei is de voorstelling nog op enige andere plaatsen te zien, zoals in Westkapelle en Vlissingen.

Het volledige speelrooster ziet er dus als volgt uit: 

3 mei Westkapelle Polderhuis 20:00 uur

4 mei Zierikzee FiZi 21:00 uur

5,6,7,8 mei Vlissingen Museum Scheldewerf 20:00 uur

9 mei Westkapelle Polderhuis 20:00 uur

De voorstelling op 3 mei is besloten.

Voor reserveringen in

Fizi Zierikzee: www.fizi.nl

Museum Scheldewerf: www.zeeuwsekomedie.nl

Polderhuis Westkapelle: info@polderhuiswestkapelle.nl